Aanbrengers vs. Co-makelaars

Al vele jaren kunnen wij rekenen op doorverwijzingen van onze ambassadeurs (in de officiële benaming klantaanbrengers). Op deze manier leveren wij een service die complementair is aan hun activiteit, in zowel immo-als verzekeringsmakelaardij, met de toegevoegde bonus van een vergoeding bij een gerealiseerd dossier. Daarnaast hebben wij recentelijk ook de weg gevonden van het co-makelaarschap, een ander model met andere voorwaarden.

In dit artikel willen we de mogelijkheden en beperkingen nog eens op een rijtje zetten van beide samenwerkingsmogelijkheden.

U bent een klantaanbrenger? Dan heeft u de meest simpele vorm van samenwerking. Dit betekent dat u niet over de nodige erkenning als kredietmakelaar beschikt en de klant dus geen enkele vorm van aanbod, presentatie, voorbereiding of advies mag presenteren binnen het dossier. U onthoudt zicht dus van elke vorm van kredietbemiddeling. Daar zijn wij dus voor! 

U hoeft ons slechts een naam, adres en contactgegevens te bezorgen en wij doen de rest. We maken er ook een erezaak van u steeds op de hoogte te houden tijdens de verschillende fases van een dossier. Van de eerste afspraak tot de aktedatum en u bent ook altijd welkom samen met uw klant hier bij ons.

Stelt uw klant vragen rond kredietbemiddeling? Stel ze gewoon voor dat u ze met ons in contact zal brengen. Op deze manier kunnen we uw klanten op een snelle manier te woord staan.

U bent een co-makelaar? Dan bent u in de eerste plaats erkend als kredietmakelaar in hypothecair krediet bij het FSMA. Het verschil zit hem er nog in dat u als co-makelaar wél contact mag hebben met de klant en uiteraard aan kredietbemiddeling kan doen. U zal dan ook mede vermeld worden in het kredietdossier, in de ESIS en het aanvraagformulier en mee ondertekenen.

Kredietunie is en blijft in beide samenwerkingen eindverantwoordelijk en staat dus garant voor een professionele uitvoering van de dossiers.

Wij willen er alles aan doen om zowel onze aanbrengers als co-makelaars en hun klanten op een efficiënte en snelle manier bij te staan. Suggesties of vragen hierover kunt u ons altijd sturen via mail of telefonisch.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over een samenwerking? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Deze blogs interesseren u misschien ook

Vraag hier uw
persoonlijke lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Wij zijn er klaar voor! U ook?