EPC-certificaat? We’ve got you covered!

Alsmaar vaker vereist de kredietgever een EPC attest naast de andere documenten om een dossier in te kunnen dienen. Wij kunnen hiervoor zorgen!

Het is de Nationale Bank die de Belgische kredietverstrekkers verplicht om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de energieprestatie van onroerende goederen die dienen als waarborg voor hypothecaire leningen.

Het gevolg hiervan is dat wij als makelaar bij de indiening van dossiers gevraagd worden om het specifieke primaire energieverbruik in kWh/m²/jaar mee te geven. Om dit cijfer te staven wordt het bijhorende EPC-certificaat opgevraagd.

In Vlaanderen is de afgifte van een EPC-certificaat is verplicht voor alle aangekocht of verhuurd vastgoed vanaf 2009 . Voor Wallonië is dat vanaf 2010 in en vanaf 2011 voor Brussel. Het is niet altijd even duidelijk hoe je aan dit EPC-certificaat kunt geraken en soms lopen de wachttijden op.

Als bijkomende service laten wij, door ons aangestelde experten, een EPC-certificaat opmaken binnen een spoedige termijn, dit om geen vertraging in het dossier op te lopen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over het EPC-certificaat of hoe wij u hierin kunnen ontzorgen? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.

Deel dit artikel

Deze blogs interesseren u misschien ook

Vraag hier uw
persoonlijke lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Wij zijn er klaar voor! U ook?