Hypothecaire lening

Wat is een hypothecaire lening?

Een hypothecaire lening is een lening waar u beroep op doet als u een woning gaat kopen, renoveren of herfinancieren. Met behulp van een hypotheek leent u een groot deel van het geld dat u moet betalen voor uw woning.

In welke situaties kan ik een hypothecaire lening afsluiten?

U besluit een eigen stekje te kopen? Kredietunie helpt u de best passende hypothecaire lening af te sluiten.
Uw huis heeft dringend een opknapbeurt nodig. Kredietunie staat u bij met een gepersonaliseerde renovatielening op maat.
Heeft u momenteel een lopende lening? Het kan de moeite lonen om deze vrijblijvend te laten herzien. Zo kan u eventueel wat geld te besparen om tegelijkertijd nieuwe plannen te realiseren zoals een extra verbouwing, een zwembad plaatsen, een veranda, …
Bent u van plan een tweede huis of buitenverblijf te kopen? Kredietunie geeft eenvoudig en transparant advies over de beste lening.

Wilt u meer overzicht in uw kredieten creëren en uw maandelijkse aflossing verminderen? Voeg dan uw leningen samen. Kredietunie zoekt naar een haalbare oplossing voor één allesomvattend krediet.

Kredietunie-headshots-2021-07

Waarom kiezen voor een woonlening bij Kredietunie?

Kredietunie is een betrouwbare partner op vlak van hypothecaire leningen. Met meer dan 40 jaar ervaring garanderen we steeds een lening aan de beste voorwaarden. Verder zijn we volledig onafhankelijk. We kunnen voor elke unieke aanvraag beroep doen op een netwerk van verschillende kredietgevers. Dagelijks helpen we mensen verder met een lening op maat. Ben jij de volgende?

Veelgestelde vragen over een hypothecaire lening

Kredietunie staat garant voor eerlijkheid en transparantie. We vertellen u meteen wat uw mogelijkheden zijn en winden er geen doekjes om. Beoogt u de aankoop van een onroerend goed en beschikt u over terugbetalingscapaciteit, dan komt u zeker in aanmerking!
Het bedrag dat u kan lenen hangt af van het kostenplaatje van uw project, uw financiële inbreng en uw terugbetalingscapaciteit. Kredietunie zoekt samen met u naar een haalbare lening.
Uw lening wordt berekend op basis van de kostprijs, uw eigen inbreng en uw maandelijks inkomen. Ook wordt er rekening gehouden met de huidige rentevoeten.
Bij een vaste rentevoet blijft uw rentevoet ongewijzigd tijdens de looptijd. Dit betekent niet dat u deze nooit kan laten herzien. Bij een variabele rentevoet kan de kredietverlener uw leningslast aanpassen (zowel naar boven als naar beneden) in functie van de rentevoet van dat moment. Ook hier kan het zich de moeite lonen om dit te laten herzien door ons.
U houdt best in het achterhoofd dat u zelf nog een brandverzekering moet afsluiten. Ook notariskosten worden vaak vergeten. Voor de schuldsaldoverzekering kunnen wij zorgen.

Heeft u nog andere vragen? Bekijk dan zeker onze FAQ!

Vraag hier uw
hypothecaire lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Klaar om eindelijk uw woondroom waar te maken?