Kredietaanvragen schieten (opnieuw) de hoogte in

Ook nu de woonbonus is verminderd, blijven kredietaanvragen voor woningen populair. Meer dan vroeger, zelfs: in februari dienden 52,5% meer mensen een kredietaanvraag in bij een bank of kredietmakelaar dan in dezelfde maand vorig jaar.

Vlak voordat de woonbonus fiscaal minder interessant werd in januari 2015, boomde het aantal kredietaanvragen. Na een fikse daling in december, klimmen de grafieken nu terug uit het dal.

Historisch lage rente

Dat komt door de historisch lage rente en een iets gezondere economie. Die 2 factoren maken kredietaanvragen of –herfinancieringen momenteel heel interessant. Niet alleen het aantal kredietaanvragen stijgt, maar ook verlening door kredietmakelaars en banken evolueert positief. Voor het eerst sinds 2011 worden meer kredieten verstrekt (+ 1,2%) en stijgt het bedrag van die leningen (+ 11,2%).   

Groot bedrag lenen? Doe het vóór 1 juli 2015

Maar vanaf 1 juli verstrengen de hypotheeknormen. De maximumbedragen die u mag lenen, zullen verlagen. Een voorbeeld: als iemand van 40 jaar met een inkomen van 35.000 euro vandaag een krediet wil aanvragen voor 10 jaar tegen een rente van 2,50%, dan kan die nu maximum zo’n 170.000 euro lenen. Vanaf 1 juli kan die persoon nog maximum 155.000 euro lenen. Wie eraan denkt om te lenen, doet dat dus beter nu.

Meer weten?

Wilt u meer advies over een kredietaanvraag voor uw woning? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.

Deel dit artikel

Deze blogs interesseren u misschien ook

Vraag hier uw
persoonlijke lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Wij zijn er klaar voor! U ook?