Kredietaanvragen schieten (opnieuw) de hoogte in

Hypothecaire lening

Ook nu de woonbonus is verminderd, blijven kredietaanvragen voor woningen populair. Meer dan vroeger, zelfs: in februari dienden 52,5% meer mensen een kredietaanvraag in bij een bank of kredietmakelaar dan in dezelfde maand vorig jaar.

Vlak voordat de woonbonus fiscaal minder interessant werd in januari 2015, boomde het aantal kredietaanvragen. Na een fikse daling in december, klimmen de grafieken nu terug uit het dal.

Historisch lage rente

Dat komt door de historisch lage rente en een iets gezondere economie. Die 2 factoren maken kredietaanvragen of –herfinancieringen momenteel heel interessant. Niet alleen het aantal kredietaanvragen stijgt, maar ook verlening door kredietmakelaars en banken evolueert positief. Voor het eerst sinds 2011 worden meer kredieten verstrekt (+ 1,2%) en stijgt het bedrag van die leningen (+ 11,2%).   

Groot bedrag lenen? Doe het vóór 1 juli 2015

Maar vanaf 1 juli verstrengen de hypotheeknormen. De maximumbedragen die u mag lenen, zullen verlagen. Een voorbeeld: als iemand van 30 jaar met een inkomen van 35.000 euro vandaag een krediet wil aanvragen voor 10 jaar tegen een rente van 2,50%, dan kan die nu maximum zo’n 170.000 euro lenen. Vanaf 1 juli kan die persoon nog maximum 155.000 euro lenen. Wie eraan denkt om te lenen, doet dat dus beter nu.

Denkt u zelf over een kredietaanvraag voor uw woning? Bereken via onze online tool snel en gemakkelijk hoeveel u kunt lenen bij Kredietunie.  

  • Woonbonus
X
Wij zijn momenteel gesloten
Geef hier uw telefoonnr of e-mailadres door en we contacteren u zo spoedig mogelijk.
Currently closed

Nog vragen?

Bel ons op 089 35 65 21

of contacteer ons via mail

Nieuw! via beveiligde videochat! 

Bereken uw lening

Ontdek hier welk bedrag u maandelijks dient af te lossen per type lening

Bereken nu online