Nu is het moment voor renovatieleningen

In mei lag het aantal kredietaanvragen 95% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Zeker de vraag naar renovatieleningen klinkt luid. Waarom moet u nu een renovatiekrediet aanvragen?

Cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) tonen een duidelijke stijging in zowel het aantal aangevraagde (+95%) als het aantal verstrekte (+64,9%) kredieten ten opzichte van vorig jaar. Vooral het aantal verstrekte renovatieleningen (+60%) is een blikvanger.

Daar zijn twee redenen voor.

Meer herfinancieringen

Omdat de rentes – ook die op een hypothecaire lening – blijven dalen, zijn er steeds meer mensen die hun bestaande, duurdere lening willen herzien. Dat vertaalt zich naar nieuwe kredietaanvragen.

De btw-regels veranderen

Nog stimulerender dan de dalende rentes, is het feit dat de btw-regels zullen wijzigen. Nu betaalt u voor renovaties aan huizen ouder dan vijf jaar een verlaagd btw-tarief van 6%. Vanaf januari 2016 geldt diezelfde verlaging enkel voor huizen ouder dan tien jaar. Nu is dus het moment om te renoveren.

Renovatieleningen bij Kredietunie

Gaat u renoveren? Kredietunie staat u graag bij met eerlijk en persoonlijk advies over renovatieleningen. Ook voor andere kredieten en voor herfinancieringen staat onze deur voor u open. U kunt ons ook telefonisch of via mail contacteren.
Bereken hier uw renovatiekrediet.

X
Wij zijn momenteel gesloten
Geef hier uw telefoonnr of e-mailadres door en we contacteren u zo spoedig mogelijk.
Currently closed

Nog vragen?

Bel ons op 089 35 65 21

of contacteer ons via mail

Nieuw! via beveiligde videochat! 

Bereken uw lening

Ontdek hier welk bedrag u maandelijks dient af te lossen per type lening

Bereken nu online