Nu is het moment voor renovatieleningen

In mei lag het aantal kredietaanvragen 95% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Zeker de vraag naar renovatieleningen klinkt luid. Waarom moet u nu een renovatiekrediet aanvragen?

Cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) tonen een duidelijke stijging in zowel het aantal aangevraagde (+95%) als het aantal verstrekte (+64,9%) kredieten ten opzichte van vorig jaar. Vooral het aantal verstrekte renovatieleningen (+60%) is een blikvanger.

Daar zijn twee redenen voor.

Meer herfinancieringen

Omdat de rentes – ook die op een hypothecaire lening – blijven dalen, zijn er steeds meer mensen die hun bestaande, duurdere lening willen herzien. Dat vertaalt zich naar nieuwe kredietaanvragen.

De btw-regels veranderen

Nog stimulerender dan de dalende rentes, is het feit dat de btw-regels zullen wijzigen. Nu betaalt u voor renovaties aan huizen ouder dan vijf jaar een verlaagd btw-tarief van 6%. Vanaf januari 2016 geldt diezelfde verlaging enkel voor huizen ouder dan tien jaar. Nu is dus het moment om te renoveren.

Meer weten?

Wilt u meer advies over een renovatielening? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.

Deel dit artikel

Deze blogs interesseren u misschien ook

Vraag hier uw
persoonlijke lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Wij zijn er klaar voor! U ook?