Tips voor de financiering van uw verbouwing

Wilt u uw pas aangekochte woning aanpassen naar uw wensen of is het nu echt eens tijd voor die geplande verbouwing? Dan heeft u niet alleen tijd en energie, maar ook geld nodig. Komt u niet toe met uw spaargeld, dan kan Kredietunie u helpen met de financiering van uw verbouwing.

Alle kosten op een rij

In tegenstelling tot een renovatie, gaat het bij een verbouwing om structurele veranderingen aan uw woning. De kosten voor zulke ingrijpende werken kunnen hoog oplopen. Naast de materialen zijn het vooral de manuren waar het meeste geld naartoe gaat. Probeer van tevoren alle kosten op een rijtje te zetten en houd een marge aan van zo’n 10%. Zo komt u aan het einde van de rit niet voor verrassingen te staan als het gaat om de financiering van uw verbouwing.

Een lening of een heropname?

De beste oplossingen voor de financiering van een verbouwing zijn een lening op afbetaling of een heropname van uw woonkrediet. In het 1e geval kunt u kiezen tussen een renovatielening en een energielening. Een renovatielening is aangewezen als u het comfort van uw woning verhoogt. Als u daarentegen investeert in energiebesparende maatregelen, kiest u best voor de energielening. Met die laatste geniet u ook van een lagere rentevoet.

De rentevoet ligt voor een lening op afbetaling iets hoger, omdat het hier gaat om een privékrediet. U zal direct moeten beginnen met afbetalen, maar uw lening is wel snel geregeld.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de manier van financiering van uw verbouwing? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Deze blogs interesseren u misschien ook

Vraag hier uw
persoonlijke lening aan

Met meer dan honderd succesverhalen bent u 100% zeker van de beste deal met de snelste service. Wij zijn er klaar voor! U ook?